Huiswerkbegeleiding

Wanneer het met iemand niet zo lekker gaat op school, of juist om dit voor te zijn, kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn. Middels een intakegesprek bekijken we op welk vlak er problemen zijn en maken we samen een plan waar we aan gaan werken en hoe we de doelen gaan bereiken. Dit kan in een groep, maar ook door middel van privé begeleiding.

Beelddenken

De laatste jaren is gebleken dat steeds meer leerlingen een ‘etiket’ krijgen. Ze zijn autistisch of dyslectisch, hebben ADHD of ADD en ga zo maar verder. Ik zie deze leerlingen veel tijdens mijn begeleidingen. Opvallend is dat deze leerlingen eigenlijk allemaal hetzelfde van mij nodig hebben, namelijk: structuur, een andere uitleg van de stof, hulp bij hoe je iets moet leren en plannen enz. Belangrijke overeenkomst tussen deze leerlingen is dat ze beelddenkers zijn.

Ik ben een gecertificeerd coach en bevoegd training te geven in beelddenken. De training is vooral geschikt voor basisschoolleerlingen. Afhankelijk van verdere problematiek zijn 4-6 sessies nodig.

Voor docenten
Docenten in het middelbaar onderwijs kunnen met meer inzicht in het leren van de beelddenker, veel betekenen voor het leerproces van een kind en de rust en sfeer in de klas. Via een workshop/studiedag geef ik docenten de mogelijkheid meer te leren over beelddenken en hoe dit eenvoudig toepasbaar is binnen een klas.

Middelbare scholieren
Voor middelbare scholieren geef ik de mogelijkheid een zelf ontwikkelde training te volgen met als hoofddoel: de leerling zelf leren hoe hij/zij leert. In de training is een bijeenkomst om eigen leerwerk te oefenen met de geleerde technieken. Afhankelijk van verdere problematiek zijn 3-4 sessies nodig. Meer informatie? Neem gerust even contact met mij op.

Na het volgen van de training is het mogelijk verdere begeleiding bij schoolwerk te krijgen, zowel privé alsook in een groep.

 

Steuntje in de rug

Zit je in de brugklas en heb je moeite met alle veranderingen? Ben je snel verdrietig of boos en weet je niet hoe je er mee om moet gaan? Heb je thuis alleen nog maar ruzie? Heb je weinig zelfvertrouwen? Word je gepest en heb je er echt genoeg van? Krijg je al buikpijn als je aan school/een leraar denkt? Zou je willen leren om meer voor jezelf op te komen, of gewoon hoe je meer vrienden krijgt? Daar kan ik jou bij helpen.

Om op school goed te kunnen presteren is het van belang dat je goed in je vel zit. Soms is dat (even) niet zo en en kun je wel wat extra steun gebruiken. Ik help je hier graag bij. Samen met jou gaan we eraan werken dat ook jij weer lekker in je vel zit.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij het eerste gesprek, meestal met jou en je ouders, bekijken we wat goed gaat en waar je hulp bij nodig hebt. We maken een plan op maat en bekijken vooraf hoeveel keer begeleiding ongeveer nodig is. Hierna gaan we snel samen aan de slag. Vaak heb je aan 5-8 keer begeleiding al genoeg.

Tussendoor is er contact met de ouders over het proces en over hun begeleiding.

Meer informatie over de mogelijkheden of eerst een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met mij op.

In een groep of voor een klas
Naast privébegeleiding is het ook mogelijk om in kleine groep of voor een hele klas sova af te spreken. Ook hiervoor kan een plan op maat gemaakt worden. Gebruikelijk is 10 lessen met ieder een eigen thema, bijvoorbeeld: de klas, zoals jij is er maar één, luisteren, ik ben boos, help ik voel van alles, vriendschap, opkomen voor jezelf en pesten.

 

Benieuwd naar de ervaringen van Luuk en Tom?