Erica Faber

Ik ben Erica Faber- van Gool. Vanaf 1987 ben ik docente en vele jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Allereerst heb ik ongeveer 13 jaar in het MDGO (MBO voor dienstverlenende beroepen) gewerkt, daarna 4 jaar in het basisonderwijs als trainer sociale vaardigheden (klassikaal) en aansluitend 2 jaar op het VMBO. Vanaf 2006 ben ik studiecoach, in eerste instantie voor ’t Z-je en vanaf 2011 als zelfstandige.

Mijn opleiding, ervaring en talenten gebruik ik graag om het beste in een ander naar boven te halen. Onderwijzen is mijn passie. Ik geniet elke keer weer om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van kinderen/jong volwassenen en volwassenen. Het maakt mij niet uit bij welk vak of voor welke leeftijd ik kan helpen, en al helemaal niet voor welk niveau.

Zelf ben ik beelddenker, alleen weet ik dit pas een aantal jaren. Het klassieke beelddenker-verhaal, waarbij ‘school’ niet mijn leukste tijd was. Rekenen ging nog wel, maar taal… Dat ik heel creatief was, alles op de piano kon spelen wat ik hoorde, in de Nederlandse tafeltennis top meedeed en in de selectie van het turnen zat, was op school niet zo belangrijk. Met wat vertraging heb ik gelukkig mijn havo-diploma behaald en eenmaal op de lerarenopleiding begon het genieten. Ineens werd ik aangesproken op mijn creativiteit om lessen te maken. Mijn talent ligt in het overbrengen van afwisselende lesstof op een manier dat het kinderen/jongeren aanspreekt.