Ik ben 13 jaar en eerst gepest en heb toen hulp bij Erica gezocht en nu is het gestopt. Ik heb geleerd om duidelijk boos te zijn, complimentjes te maken en pestgedrag te negeren. Ik ben nu zelfverzekerder.

Mijn zoon van 13 werd vreselijk gepest door een aantal jongens uit zijn klas.  Als moeder was ik ten einde raad, ik zag mijn zoon aftakelen, kringen onder zijn ogen, met lood in zijn schoenen naar school. Ik voelde me machteloos. Gelukkig heb ik een goed contact met de huiswerkbegeleiding en hij bracht mij in contact met Erica. We hebben met z’n drieën (mijn man, zoon en ik) een kennismakingsgesprek gehad en mijn zoon had direct vertrouwen in Erica. Dat kon ik aan alles zien en merken.

Na zeven begeleidingen staat hij nu heel sterk in zijn schoenen. Op school heeft hij, onder begeleiding van de decaan, een gesprek gehad met de pester. Mijn zoon heeft zijn gevoelens geuit, iets waar hij nooit zo goed in was. Nu werkt hij samen met de pester in een werkgroep van school en hij en de pester kunnen het goed met elkaar vinden.

Mijn zoon gaat weer met plezier naar school, voor hem schijnt weer de zon. Ik noem hem altijd zonnestraal, dat is met een reden. Ik heb een lief, opgeruimd en opgewekt kind en dankzij de begeleiding van Erica heb ik mijn zonnestraal weer terug.

 

Luuk

Erica helpt goed met plannen en kan ook helpen als er problemen zijn met docenten. Ze helpt met ook vaak met de laatste dingetjes uitleggen, zodat ik het echt helemaal snap.

Moeder van Luuk
Erica is inventief in het vinden van oplossingen voor problemen die voortkomen uit bepaalde onvermogens van  onze zoon. Ze kent hem inmiddels heel goed en ze begrijpt waarom dingen niet aankomen. Ze is altijd positief naar hem toe, waardoor hij zich nooit voelt afgewezen als dingen zijn mislukt. Integendeel ze ziet ‘missers’ als kansen om ervan te leren, nodig om meer inzicht te krijgen  in (leer)processen. Ze haakt ook niet af in bep. Fasen als het niet gemakkelijk gaat en je kunt altijd op haar rekenen als het nodig is. Hierdoor voel ik me er als ouder minder alleen voor staan.

 

Tom

Erica is een geweldige hulp. Ze luistert goed, is geduldig en kan dingen goed uitleggen. We kunnen samen ook goed grapjes maken en lachen!

Moeder van Tom
Erica heeft Tom twee jaar lang begeleiding gegeven op een voor Tom duidelijke en prettige werkwijze. Ze is actief en betrokken en mede door haar hulp is Tom dit jaar met mooie cijfers geslaagd voor VMBO-TL. Nu op het MBO wil hij graag weer haar hulp!

 

Ervaring van moeder van beelddenker over de beelddenktraining:

Mijn zoontje heeft op school een achterstand terwijl hij geen aanwijsbare reden heeft om niet mee te kunnen komen. Elke vakantie werken we achterstanden weg.

Ik hoorde over beelddenktraining en besloot met mijn zoontje een afspraak te maken met Erica Faber. Erica had binnen 5 minuten mijn zoontje al op zijn gemak. Ze legde aan hem uit dat ze zijn hoofd gingen opruimen en daarna kamers in zijn hoofd gingen maken voor taal en rekenen. Hij mocht daar dan op de muren schrijven. Mijn zoontje begreep wat ze bedoelde. Na het opruimen gingen ze dus “schrijven op de muren”.

Ze deed speliing met hem. Een moeilijk woord schreef hij letter voor letter op ( in gedachten).Daarna kon hij dat moeilijke woord zelfs van achter naar voren spellen! Heerlijk om mee te mogen maken, fijn voor mijn zoontje! Hij weet nu wel raad met moeilijke woorden.